Kontakt informacije:

Vladike Nikolaja Velimirovića 2,Kragujevac

Phone: 0616815109

Web: planteko.net

Neki od proizvoda:

Preporučujemo:

SinomelReklama

Posuda za ispiranje nosa

//Posuda za ispiranje nosa

Posuda za ispiranje nosa

480.00дин.

Olakšava disanje i čisti sinuse

Posuda je namenjena osobama koje imaju alergije, probleme sa sinusima, prehlade i zapušen nos. Ispiranje nosa je mnogo više od ovlaživanja sluznica nosa. Tečnost prilikom ispiranja struji kroz nos i čisti sve nečistoće, poboljšava funkciju sluzokože nosa i ubrzava transport sluzi kroz nos. Ispiranje nosa za vrieme alergije uklanja alergene i na taj način smanjuje ili otklanja simptome.

 

  • odstranjuje nečitoće iz nosa (sluz, alergene, bakterije i viruse)
  • olakšava i poboljšava disanje
  • prevenira ili ublažava prehladu
  • ublažava ili potpuno sprečava simptome alergije
  • mirisi postaju intenzivniji

 

Nema na stanju

Opis preparata:

Olakšava disanje i čisti sinuse

Posuda je namenjena osobama koje imaju alergije, probleme sa sinusima, prehlade i zapušen nos. Ispiranje nosa je mnogo više od ovlaživanja sluznica nosa. Tečnost prilikom ispiranja struji kroz nos i čisti sve nečistoće (sluz, alergene, bakterije i viruse), poboljšava funkciju sluzokože nosa i ubrzava transport sluzi kroz nos. Na taj način olakšava se disanje, deluje preventivno kod prehlada, ili ublažavaju simptomi i vreme oporavka ako do nje dođe.

Ispiranje nosa za vreme alergije uklanja alergene i na taj način smanjuje ili otklanja simptome.Kod pacijenata sa hroničnim problemima sa sinusima dovodi do znatnog olakšavanja simptoma i preporučuje se njena upotreba od strane otorinolaringologa u većini zapadnoevropskih zemalja i Americi. Takođe je veoma efikasno kod akutnih respiratornih infekcija (prehlade, akutni sinusitis).

Korišćenje ove metode je vrsta lične higijene i nema sporednih efekata.

Uputstvo za ispiranje nosa

Za ispiranje možete koristiti fiziološki rastvor ili rastvor koji možete sami napraviti, na taj način što ćete rastvoriti 1/2 kašičice soli u 250 ml vode koju ćete prokuvati i ostaviti da se ohladi do temperature tela (37° C).  Pravite svakog dana nov, svež rastvor i držite u čistom pokrivenom sudu. Zbog mogućeg rasta bakterija u njemu, nemojte ga primenjivati duže od 24 sata.

Stavite vrh posude u nozdrvu koja je manje začepljena – sa strane, a ne spreda, i lagano ga gurnite u nozdrvu, kako bi se nozdrvа zatvorila oko vrha.nos2

Dišite na usta. Nije moguće disati kroz nos kada kroz njega prolazi voda.

Lagano se nagnite naped (ne previše), tako da vam je glava iznad umivaonika. Bradu pritisnite prema grudima.

Malo zaokrenite glavu, tako da gledate u stranu (ne zaboravite držati bradu pritisnutu prema grudima). Voda će ulaziti na jednu nozdrvu, a izlaziti na drugu.

Kada potroite oko polovne vode, podignite glavu i izvadite vrh iz nosnice. Malo vode će isteći iz nosa, a nozdrve  ispraznite blagim izduvavanjem, jednu po jednu. Nemojte duvati prejako.

Ponovite postupak sa ostatkom vode kroz drugu nozdrvu. .

Sva voda mora izaći napolje

Sva voda mora izaći iz nosa i sinusa nakon nazalnog čišćenja. Nije dobro za sluzokožu da se voda zadržava unutra – naročito zimi.

Nagnite se napred tako da vam vrh glave visi. Okrenite glavu u stranu, zatvorite donju nozdrvu jednim prstom i dunite lagano, ne prejako, kroz gornju nozdrvu u maramicu.

Postavite glavu u vodoravan položaj, licem na dole i dunite kroz istu nozdrvu. Dunite neoliko puta. Po potrebi, ponovite nekoliko puta poslednja dva poteza.

Ponovite izduvavanje i na drugu stranu.

Ispravite se i izduvajte svaku nozdrvu nekoliko puta kako bi isušili nos.nos1

 

Održavanje posude

Nakon upotrebe posudu dobro oprati i isprati i ostaviti ga da se osuši. Povremeno je treba dezinfikovati, kako bi se sprečila mikrobiološka kontaminacija.

Otorinolaringolozi preporučaju da se na posudu gleda kao na predmet lične higijene  – kao što je to četkica za zube, tako da se preporučuje da svako koristi svoju posudu.

Koliko često mogu da ispiram nos

U akutnim fazama bolesti – npr. u slučaju da reagujete na visoke koncentracije polena ili patite od teškog ili ozbiljnog sinusitisa, ispiranje se može vršiti dva do četiri puta dnevno. U normalnim okolnostima, kao deo redovne higijene, u preventivne svrhe 2 puta nedeljno je dovoljno.