SINOMEL – BILJNI MELEM ZA SINUSE

sinomelem biljni melem za sinuse 600x600 - SINOMEL – BILJNI MELEM ZA SINUSE

SINOMEL – BILJNI MELEM ZA SINUSE

580,00 din.

Izrađen od lekovitih biljaka, 100 % prirodan

NAJBOLJE REŠENJE ZA VAŠE PROBLEME SA SINUSIMA

Rešava probleme sa sinusima na prirodan način, bez korišćenja antibiotika

 • PRESTAJE BOL I PRITISAK U GLAVI
 • OMOGUĆAVA NORMALNO DISANJE
 • PODSTIČE I OLAKŠAVA PRAŽNJENJE SEKRETA
 • OTKLANJA ZAPALJENJE I OTOK 

Za razliku od drugih preparata otklanja uzrok bolesti umesto olakšavanja simptoma

Tri decenije iskustva, proveren kvalitet

Zbog godišnjeg odmora melem će biti moguće poručiti od 17.07.2021. godine

Podeli ovaj proizvod

Opis

Izrađen je od lekovitih biljaka i 100 % prirodanih sastojaka vrhunskog kvaliteta,  po stručno definisanom tehnološkom postupku, u skladu sa principima dobre proizvođačke i higijenske prakse. Proizvodnja je zasnovana na tradicionalnoj recepturi i viševekovnom praktičnom iskustvu, a usavršena je u skladu sa najnovijim naučnim i medicinskim istraživanjima u pravljenju prirodnih preparata.

Koriste se samo lekovitie biljake koje se u tradicionalnoj (narodnoj) medicini upotrbljavaju  već vekovima na našim prostorima, a čija efikasnost je proverena i naučno dokazana. Delotvornost njihovih sastojaka potvrđena je eksperimentalnim i kliničkim testovima i ispunjavaju sve zahteve u pogledu efikasnosti, neškodljivosti i kvalieta. Upotrebljavaju se samonikle lekovite biljke koje se sakupljaju u ekološki čistim područjima ili gaje bez upotrebe zaštitnih sredstava, pod nadzorom stručnjaka. Njihova prerada vrši se pod nadzorom farmaceuta, po detaljno propisanoj procedure za svaku biljnu vrstu. Sve biljne sirovine zadovoljavaju propisane parametre kvaliteta i zdravstvene ispravnosti i kontrolisane su na Institutu za proučavanje lekovitog bilja “Dr Josif Pančić”.

Osatli sastojci su najkvalitetnija etarska i biljna ulja sa neophodnim sertifikatima sirovina sa domaćeg i EU tržišta.

Ne sadrži veštačke supstance, konzervanse, boje, arome, antibiotike, kortikosteroide, aditive, naftne derivate i sl., koji su česti sastojci većine preparata.

Fitoncidi- antimikrobni sastojci biljaka koji se koriste u izradi preparata imaju svojstvo prirodnih biljnih antibiotika, koji uništavaju patogene ili štetne mikroorganizme i sprečavaju njihovo razmnožavanje. Prednost pri korišćenju etarskih ulja biljaka u suzbijanju mikorganizama je u tome što bakterije ne razvijaju otpornost prema njima, za razliku od klasičnih antibiotika. Osim toga, ona ubijaju patogene bakterije  ostavljajući korisne bakterije netaknutima.

Sastav:

Uljani ekstrakti i etarska ulja 9 vrsta lekovitih biljaka, devičansko hladno ceđeno maslinovo ulje,  čist pčelinji vosak.

Namena:

Deluje aktivno i pouzdano protiv uzroka i simptoma akutnog, subakutnog i hroničnog zapaljenja paranazalnih sinusa i rinitisa.

Dejstvo:

Preparat ima antiinflamatorno (protivupalno), antibakterijsko, antimikotičko (protivgljivično), antivirusno, analgetsko i ekpektoransno dejstvo. Blagotvorno deluje na sluzokožu sinusa, otklanja zapaljenje i otok, otvara prolaze  izmedju sinusnih supljina i tako otklanja blokadu otvora sinusa; podstiče pravilan rad cilija koji uklanjaju polutante i neželjeni sadržaj iz obolelih sinusa i nosa, podstče i olakšava pražnjenje sekreta  iz sinusa i nosa.

Kao rezultat korišćenja preparata prestaju  simptomi zapaljenske reakcije i infekcije: glavobolja, osećaj pritiska i bola u predelu zahvaćenog sinusa, otok oko očiju i mekih tkiva iznad obolelog sinusa, zapušenost nosa i otežano disanje, pojačano slivanje sekreta u ždrelo, gubitak čula mirisa ili ukusa, kašljanje, hrkanje.

Upotreba:

Melem je namenjen odraslima i deci starijoj od 3 godine.

Primjenjuje se lokalno na sluzokožu nosa. Iz kutijice bebi štapićem uzeti melem i namazati na unutašnju ivicu sluzokože nosne duplje (nozdrve), u tankom sloju. Postupak primeniti na obe nozdrve. Ne mazati dublje od 1 cm u unutrašnjosti nozdrva. Voditi računa da štapićem kojim se mazala nozdrva ne uzima ponovo melem kako ne bi došlo do mikrobiološkog zagađenja, već je potrebno uzeti nov štapić ili okrenuti čistu stranu štapića.

Doziranje:

Maže se unutrašnjost obe nozdrve, 3 puta dnevno.

Terapija kod akutnih stanja treba da traje najmanje 7 dana, a u slučaju hroničnih oboljenja sinusa traje najmanje 20 dana. Nakon toga ukoliko još uvek ima nekih simptoma bolesti, terapiju  produžiti još 3 dana kod akutnih stanja ili 7 dana kod hroničnih bolesnika. Važno je voditi računa da se terapija svakodnevno primenjuje (ne preskakati sa primenom terapije). Ne duplirajte količinu melema pri mazanju ako ste propustili jedno nanošenje (mazanje) već nastavite da koristite u skladu sa uputstvom. Nakon prestanka terapije preporučujemo da se preparat preventivno primenjuje 2 puta nedeljno naredna 3 meseca, kako bi osigurali da ne dođe do vraćanja neželjenih simptoma.

Kontraindikacije:

Preosetljivivost (alergija) na neku komponentu preparata.

Neželjeni efekti:

Do sada naši korisnici nisu prijavili neželjena dejstva. Ukoliko primetite neko neželjeno dejstvo,  molimo vas da nam se obratite.

Pakovanje:

Melem je u plastičnoj kutiji od 30 mililitara.

Čuvanje i rok upotrebe:

Čuvati u originalnom pakovanju, zatvoren, na tamnom i suvom mestu, na temperaturi do 24 ˚C, izvan domašaja dece. Rok trajanja je 12 meseci.

Preporuka. Pola sata pre primene terapije uraditi lavažu (ispiranje) nosa posudom za ispiranje nosa ili fiziološkom rastvorom.

OPŠTE PREPORUKE ZA SKRAĆENjE PERIODA IZLEČENjA, UBLAŽAVANjA SIMPTOMA BOLESTI I PREVENCIJU ZA OSOBE KOJE IMAJU PROBLEME SA SINUSIMA

Hgijena nosa:

 • Redovno vršiti lavažu (ispiranje) nosa posudom za ispiranje nosa ili fiziološkim rastvorom.
 • Prilikom izduvavanja nosa ne duvati prejako. Jednua nozdua zatvori prstom a drugu lagano  izduvati. Zatim se isti postupak ponovi na drugoj nozdrvi

Jačanje imuniteta:

 • Uzimati vitamin C, cink, selen, magnezijum, ili multivitaminske preparae, omega3/omega 6 kapsule
 • Spavati adekvatno od 8 do 10 sati
 • Uzimanti prirodni “antibiotik” beli luk ili sremuš (preporučuje se u obliku kapi kapi) u sezonama virusnih infekcija disajnih organa
 • Koristiti ECHINACEA prirodni preparat za jačanje imuniteta

Ishrana:

 • Piti minimum 8 čaša tečnosti (čejevi, voda) dnevno. Tečnost je odličan prirodni mukolitik, podstiče i ubrzava izbacivanje sluzi iz disajnih puteva
 • Smanjiti unos šećera, kofeina i alkohola u ishrani, a povećati unos voća, povrća, žitarica i vlakana
 • Izbegavati hranu koja izaziva alergiju

Prevencija:

Poboljnjanje uslova životne i radne sredine:

 • Izbegavajte dim i zagađen vazduh
 • Koristite ovlaživač vazduha u toku grejne sezone i u sušnim periodima, kojima je poželjno dodati odgovarajuća etarska ulja
 • Izbegavajte ekstremne temperature (hladan, vreo i suv vazduh), nagle promene u temperaturi, savijanje napred sa glavom nadole
 • Provetrvajte i osunčavajte prostorije u kojima boravite, što češće čistiti prašinu
 • Smanjiti koliko je to moguće stres i ljutnju
 • Aerobne vežbe za prevenciju poželjno raditi na otvorenom, osim u periodu velikog zagađenja vazduha. Kada imate infekciju- umereno hodanje. Duboko disanje tokom šetnji na čistom vazduhu.
 • Budite oprezni sa kapima za nos. Oni mogu pomoći u početku, ali ih ne koristiti duže od 2 – 3 dana zato što mogu da pogošaju stanje.
 • Sprečite prehlade, koje predstavljaju najčešće pokretač za infekcije sinusa. Sa pojavom prvih simptoma kao što su: kijavica i pojačana sekrecija iz nosa, slivanje sekreta (mukusa) iz sinusa u grlo, zapaljenje grla, glavobolja, slabost, bolovi u mišićima, odmah krenite sa terapijom

Čarobni napici posoje samo u bajkama. Dugogodišnji problemi sa sinusima ne mogu se rešiti za jedan dan, za uspeh je neophodno koristiti melem 2-3 nedelje, pridržavati se uputstava i preporuka.   

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „SINOMEL – BILJNI MELEM ZA SINUSE“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *